2020-05-29 10:52:44• hírek • Szatmár.ro

Képzőművészet és zene szakon várja a kilencedikeseket az Aurel Popp Művészeti Líceum

A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum a 2020/2021-es tanévben magyar tagozaton egy kilencedikes osztályt indít, melyben két szakon összesen 28 hely várja a képzőművészetek és zene iránt érdeklődő diákokat.

Mivel a képességpróbákat idén nem lehet a szokott formában megrendezni, a minisztériumi rendelet alapján a diákok felmérése a alábbi módon történik.

Képzőművészet szak – 14 hely:

Személyes portfólió, mely 10 saját alkotást tartalmaz, ebből 5 ceruzarajz-csendélet (grafit) és 5 színes munka (vízfesték, tempera, stb, de nem színes ceruza vagy filctoll). Ezeket mind A3 méretben kell elkészíteni és digitális formátumban CD/DVD-n leadni a jelentkezési formanyomtatvánnyal és egy eredetiséget igazoló nyilatkozattal, valamint az általános iskolai rajztanár ajánlásával együtt.

Zene szak – 14 hely (hangszeres zene és ének):

A felvételizni vágyó diákok egy audió-videofelvételt tartalmazó CD/DVD lemezt kell készítsenek, melyen kísérettel vagy kíséret nélkül játszanak/énekelnek. A felvétel időtartama nem haladhatja meg a 30 percet.

A lemez mellé itt is társul a formanyomtatvány és az eredetiséget igazoló nyilatkozat.

A képzőművészeti portfólió tartalmát illetően, illetve a különböző hangszerekre vonatkozó repertoár-követelményekről további információkat tudhatnak meg az iskola honlapján, Facebook oldalán, illetve az iskola titkárságán, Balla Enikőtől (0744276104).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: